| De Cercle Gaulois in het Warandepark

Eerste live-editie FestiVita! laat oude muziek weerklinken in Warandepark

© Belga
25/01/2022

Na een online corona-editie vindt het FestiVita!, het festival voor oude muziek in Brussel, van 18 tot en met 20 februari voor het eerst live plaats. In de Cercle Gaulois in het Warandepark kunnen de muziekliefhebbers en de nieuwsgierigen deze weinig bekende muziek ontdekken.

De oude muziek die gespeeld wordt op FestiVita! gaat terug van de romantische periode tot de middeleeuwen. Met een toegankelijk programma dat gevuld is met concerten, tentoonstellingen, filmvertoningen, een educatief programma voor jongeren en een Renaissancebal kan het publiek kennismaken met de historische klanken.

"De klemtoon ligt daarbij op toegankelijkheid, aan de hand van een educatief en multidisciplinair programma. Daarnaast wordt er altijd gestreefd naar uitmuntendheid," vertelt Michel Keustermans, musicus en oprichter van FestiVita!.

Drie avonden

In de unieke locatie van de Royal Cercle Gaulois staan drie avonden vol muziek, met als headliner de Engels-Italiaanse tenor Marco Beasley. Tijdens zijn concert op zaterdag 19 februari wisselt hij traditionele melodieën af met tarantella's, begeleid door twee gitaristen, een percussionist en de Belgische danseres Lieselotte Volckaert.

Natuurlijk zijn er ook Belgische artiesten te ontdekken. Het festival wordt op vrijdag 18 februari geopend door het jonge ensemble BarrocoTout aan de zijde van Kevin Skelton. De avond wordt verdergezet met het Ensemble WOLF, een blazerskwartet, begeleid door virtuoos Anthony Romaniuk op de pianoforte.

Het volledige programma is terug te vinden op www.festivita.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni