Elsene houdt virtuele kerstmarkt

© KVDP-BRUZZ

De kerstmarkt in Elsene die normaal gezien op het Flageyplein doorgaat, wordt dit jaar vervangen door een online variant. Shoppers kunnen van 16 november tot 23 december op coronaproof wijze kerstgeschenken bestellen bij lokale handelaars.

De laatste veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan houden ook in dat kerstmarkten nog verboden blijven tot minstens 19 november. Gemeente Elsene heeft ondertussen besloten om enkel een online markt te organiseren.

In samenwerking met vzw Fais-le toi-même geeft de gemeente Elsenaars de mogelijkheid om hun kerstcadeaus op de nieuwe e-shop https://eshop.faisletoimeme.be/ te kopen. Zo willen ze de lokale handelaars en zelfstandigen in deze moeilijke tijden ondersteunen: “Met deze virtuele markt willen de gemeente Elsene en Fais-le toi-même de ondernemers en projectleiders in de kijker zetten die streven naar een ander, duurzamer model van de economie”, dat zegt Audrey Lhoest (Ecolo), schepen van Handel en Economische Ontwikkeling.

De handelaars zullen geholpen worden met het fotograferen en online plaatsen van hun producten, de voorraadbeheer en verzending. Die zal zo milieuvriendelijk mogelijk gebeuren, via een fietsleverdienst of een click & collect zone in Elsene of Sint-Gillis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?