Elsens schepen in de boksring voor Fight for Africa

© Bea Diallo

Op 11 januari zal voormalig bokser en Elsens schepen Bea Diallo (PS) boksen tegen tweevoudig wereldkampioen Raymond Joval ten voordele van Fight for Africa. Met deze inzamelactie wil de politicus opleidingscentra oprichten in onder meer Marokko, Congo en Guinee om jonge Afrikanen meer kansen te bieden in eigen land.

“Het merendeel van de migratie naar België komt uit West-Afrika en in het bijzonder uit Guinee", zo legt woordvoerder Minh Chau Tran uit. “Dit verbaast ons enigszins, want in het land heerst geen oorlog en het heeft veel natuurlijke grondstoffen. Wanneer we aan jongeren vragen waarom ze wegtrekken, dan antwoorden ze simpelweg dat er geen toekomst is”.

“In plaats van miljarden euro’s te investeren in grensbewaking in Europa, moeten we het continent mee helpen ontwikkelen. We willen de nodige middelen hiervoor ter plaatse beschikbaar stellen zodat we jonge Afrikanen een toekomst kunnen bieden”, gaat Tran verder.

Daarom organiseert Diallo Night of the Untouchable, dit jaar in het teken van Afrika, op 11 januari 2020. Hierbij zal de politicus en voormalig bokser het opnemen tegen de tweevoudig wereldkampioen Raymond Joval. Het is niet de eerste keer dat ze tegenover elkaar staan, zo streden ze in 2003 en 2005 ook al voor de IBO-wereldtitel.

Beide spelers zijn al enige tijd gestopt met boksen, Diallo sinds 2007 en Joval sinds 2008, maar ze nemen het toch nog een derde keer tegen elkaar op, nu voor het goede doel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?