| Fans poseren tijdens de zombierun, georganiseerd door BIFFF in 2019.

Filmfestival BIFFF viert 40ste verjaardag in de zomer

© Belga
02/02/2022

Het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) vindt normaal gezien plaats in de maanden maart en april, maar voor z'n 40ste verjaardag verhuist het naar de zomer. De reden is de coronapandemie. Het BIFFF vindt plaats van 29 augustus tot 10 september in Paleis 10 van Brussels Expo.

Fans van science-fiction, thriller, fantastische film en alles daartussen kunnen na twee jaar afwezigheid hun hart opnieuw ophalen op het BIFFF. Voor de 40ste verjaardag pakt het filmfestival groots uit. Het verhuist naar Paleis 10 op de Heizel en toont 13 dagen lang monsterlijke en fantastische films in drie zalen van Brussels Expo.

Naar goede gewoonte vindt de genrefilmmarkt BIF Market ook opnieuw plaats. Het festival mikt net zoals in voorgaande jaren op 55.000 bezoekers of meer.

Tekenaar

Een traditie waar het BIFFF ook tijdens zijn jubileumeditie aan vasthoudt, is dat de affiche wordt ontworpen door een Belgische tekenaar. Dit jaar is die eer weggelegd voor Benn. De Brusselaar is auteur van onder andere Mick Mac Adam, Woogee, Tom Applepie en The Wizard of Whitechapel.

Benn heeft bovendien een straat die naar hem is genoemd in Durbuy en zijn werk werd al geveild bij veilingshuis Christie's. De affiche is een hommage aan acteur Lon Chaney.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni