| Lies Joseph (50) in het appartement van Chandler Bing

The Friends Experience: “Zulke series worden niet meer gemaakt”

01/04/2023

De soundtrack van Friends klinkt je misschien bekend in de oren. Fan of geen fan, het liedje van The Rembrandts brul je automatisch mee. De serie volgt over tien jaar zes vrienden in New York. The Friends Experience: The one in Brussels is perfect voor wie in het decor van de serie wil springen.

De iconische gele sofa van het fictieve koffiehuis Central Perk vind je terug in het begin van de expo. Lies, een superfan, is alvast in de wolken en straalt geluk uit. Ze heeft Friends ondertussen al ontelbare keren gezien. “Ik kijk met mijn familie naar de dvd’s of via Netflix en wanneer alles gedaan is, beginnen we altijd opnieuw.”

Lies Joseph (50) en Merel Vernaeve (21)

| Lies Joseph (50) en Merel Vernaeve (21)

Haar dochter Merel (21) heeft ook de microbe te pakken gekregen en weet er zoals haar mama heel veel over. Thuis hebben Lies en Merel bijvoorbeeld een spel Trivial Pursuit over Friends en Merel wint het merendeel van de tijd. Ze onthoudt veel kleine details waardoor ze een beentje voor heeft.

Terwijl Lies verder wandelt, vertelt ze over haar favoriete scène in Friends: “Rachel is net bevallen van Emma en Ross laat de verlovingsring van zijn grootmoeder uit zijn zak vallen. Joey gaat op één knie zitten om die op te rapen en Rachel denkt dat Joey haar ten huwelijk vraagt.” De serie zit vol misverstanden en daardoor is het voor haar heel grappig. “Ze maken geen series meer zoals Friends.”

Lies Joseph (50) eet de cheesecake van Chandler en Rachel

| Lies Joseph (50) eet de cheesecake van Chandler en Rachel

Wie denkt aan desserts en Friends heeft waarschijnlijk de cheesecake van Chandler en Rachel die op de grond is gevallen voor ogen. In de koelkast van Monica stond ook taart van Rachel waar vlees in zat, keukenprinsessen zijn ze niet. Lies waagt zich alvast aan een proevertje van de befaamde cheesecake.

De appartementen van Monica en Chandler kunnen niet ontbreken aan je Friends experience. De zetel, het wit aanrecht, het pictionary bord, de blauwe keuken en nog veel meer zijn onmisbaar voor je foto's. “In het appartement van Monica moest ik denken aan het moment dat ze alle kerstcadeautjes had verstopt en de rest dat ging zoeken”, zegt Lies.

Lies Joseph (50) op the Friends Experience

| Lies Joseph (50)

Doe vooral een poging om een zetel via de trap naar boven te duwen. Rachel, Ross en Chandler breken zich in de serie de kop over hoe ze dat gaan doen. Ross blijft maar schreeuwen dat je moet draaien in de hoek. Het ging niet van een leien dakje, want de zetel bleef vastgeklemd. Ook Lies deed de zetel niet bewegen.

Lies blikt zeer tevreden terug op haar wandeling door de expo en raadt het zeker en vast aan voor alle fans van Friends.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni