Geen Bal National maar wel Balkon National op 20 juli

1625 bal national 1625 bal national
Bal National op het Vossenplein.
Bal National op het Vossenplein.

De 18e editie van Bal National op het Vossenplein in Brussel wordt op 20 juli vervangen door "Balkon National", een tweetalig televisieprogramma dat BRUZZ live zal uitzenden. Ook Resto National vindt op dezelfde dag plaats en serveert zijn traditionele reuzemosselen en friet aan 200 mensen van het kwetsbare publiek in de Marollenwijk.

Door de coronacrisis kunnen de duizenden feestgangers die normaal gezien naar het populaire evenement komen dit jaar niet deelnemen aan Bal National. Toch nodigt de stad Brussel liefhebbers uit om het "Balkon National" op hun kleine scherm te volgen.

Het televisieprogramma biedt een muzikale wandeling aan die loopt langs de vlaggenschipplaatsen van de Marollen, de Huidevetterskaai, en die via het skatepark aan Kapellemarkt bij het Justitiepaleis eindigt. De show biedt ook een compilatie van de mooiste momenten die het Bal National sinds zijn geboorte in 2003 heeft meegemaakt. Alles is dus live te volgen via BRUZZ.be, BRUZZ tv en BX1 vanaf 18u30 (en de herbekijken in de lus tot dinsdagavond 18u).

Ook Resto National staat op zijn kop door de veiligheidsmaatregelen die zijn opgelegd door de gezondheidscrisis. De 9e editie wordt dit jaar "gereserveerd voor het kwetsbare publiek in de Marollen, die het meest te lijden hadden onder opsluiting." Tweehonderd mensen kunnen in de oude brandweerkazerne samenzitten, om in een muzikale en volkse sfeer van mosselen en frietjes te proeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?