Jubelpark cinquantenaire arcade tunnel
© PhotoNews

Gezelschapsspelletjes nemen weekend lang het Jubelpark over

MA
© Belga
21/08/2019

De zevende editie van het Brussels Games Festival neemt dit weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus het Brusselse Jubelpark over. Iedereen, van beginners tot experten of gewoon nieuwsgierigen, kan er gratis aan tafel aanschuiven en deelnemen aan een gezelschapsspel. Er is ook speciale aandacht voor het thema 'milieu en duurzame ontwikkeling'.

De wandelwegen van het Jubelpark en de esplanade aan de voet van de Triomfboog zullen gevuld worden met partytenten, stoelen en speeltafels zodat iedereen kennis kan maken met honderden gezelschapspellen. Meer dan 100 exposanten, waaronder uitgevers, maar ook spellenclubs en spelotheken, stellen er hun games voor. Party-games, familiespellen, strategiespellen, wereldspellen, rollenspellen, outdoor spellen, houten spellen, bouwspellen of murder parties, ze behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Het thema van deze editie is 'milieu en duurzame ontwikkeling'. Tijdens animaties, filmpjes en workshops komt de impact van de bordspellensector op de omgeving aan bod. Er zal kritisch nagedacht worden over de manier van spelen en de verenigbaarheid met het milieu, of de bijdrage aan de ontwikkeling van verantwoordelijk gedrag. Waar gespeeld wordt, moeten er natuurlijk ook winnaars zijn. Zo zijn er dit weekend 17 tornooien voor de gevorderde spelers.

Daarnaast is er ook nog een tweedehandsmarkt en een protozone met de spellen van morgen. Het publiek is op vrijdag welkom van 15 tot 20 uur. Op zaterdag wordt er vanaf 11 uur gespeeld en start om 20.30 uur de 'Nacht van het spel'. Op zondag gaat het festival zijn laatste dag in om 11 uur en stopt het spelplezier om 19 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, gezelschapsspel, Jubelpark, Brussels Games Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie