Jam'in Jette gooit formule om door corona en gaat 'On Tour' tot december

© Jam'in Jette
| Jam'in Jette organiseert negen evenementen doorheen de zomer en het najaar.

Jam'in Jette, georganiseerd door de vzw Kwa!, verandert door corona van één groot festival naar negen kleinere evenementen doorheen de zomer en het najaar. "Wachten tot dingen vanzelf veranderen, lijkt ons geen oplossing", klinkt het bij de organisatoren.

Jam'in Jette On Tour organiseert negen verschillende evenementen op negen verschillende data doorheen de zomer en het najaar. De organisator, vzw Kwa!, wil zo niet wachten op de regering "om met een concept te komen dat aangepast is aan de gezondheidscrisis". Kwa! wil met Jam'in Jette On Tour inwoners van het noorden van Brussel de kans geven om even te ontsnappen aan corona.

Jam'in Jette On Tour moet voor ieder wat wils aanbieden. "We hebben veel aan te bieden," vertelt Olivier Vanhamme van Kwa!. "Zo zijn er liveconcerten, kinderanimatie en circusacts. Elk evenement zal iets anders zijn. We mikken op events van hoge kwaliteit, die toegankelijk zijn voor iedereen."

Gezondheidsmaatregelen

Door corona heeft de organisatie de zaken anders moeten aanpakken dan in vorige edities. "We zijn al drie keer moeten veranderen van plaats en manier van organiseren. Normaal duurt het festival een weekend, nu organiseren we negen evenementen van mei tot eind december. Dat brengt natuurlijk wat problemen en uitdagingen met zich mee," aldus Vanhamme.

"Normaal kan iedereen gratis Jam'in Jette bezoeken en tellen we ongeveer 12.000 bezoekers," gaat Vanhamme verder. "Dat zal dit jaar anders zijn. Dit weekend bijvoorbeeld mogen er maar 50 mensen binnen en hebben we moeten werken met reservaties."

Alle kaarten voor het mini-outdoorfestival op de speelplaats van de Poelbos-school in Jette van dit weekend zijn uitverkocht, maar het is wel nog mogelijk om je in te schrijven op een wachtlijst. Er staan concerten en circusacts op het menu.

Het is ook voor het eerst dat het festival zich verplaatst naar andere gemeenten. " We wilden eerst gewoon in Jette blijven, want daar voelen we ons thuis. Maar we hebben er voor deze speciale editie voor gekozen om ook events te organiseren in andere Brusselse gemeenten. We kozen voor prachtige locaties in Elsene (See U) en Laken (Brasserie de la Source), waar wij als organisatie ook grote fan van zijn," besluit Olivier.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van Kwa!.

https://asblkwa.be/jamin-jette-on-tour/

Voor meer informatie over opkomende events, kan je terecht op de site van Jam'in Jette On Tour.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?