Klarafestival mikt op kippenvel met 17 dagen aan klassieke muziekconcerten

© Belga
27/01/2022

Onder het motto "Let's stick together" vindt van 11 tot en met 27 maart de zeventiende editie van Klarafestival plaats. "Op het programma: grote orkesten, klassiekers uit het repertoire, internationale iconen, maar evengoed een operaperformance, intieme kamermuziek en talent uit eigen stad", kondigt het klassieke muziekfestival donderdag aan. "Kippenvel gegarandeerd, voor iedereen."

Het programma combineert "het allerbeste wat klassieke muziek te bieden heeft" met meer avontuurlijke creaties en maatschappelijke projecten. Zo vormen de European Galas traditioneel de ruggengraat van het Klarafestival.

Met "Taras Bulba" van de Tsjechische componist Leoš Janáček (trapt het Orchestre National de France onder leiding van Cristian Măcelaru de feestelijkheden af. Pianist Boris Giltburg, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013, vervoegt hen. "Nog een icoon op het programma is de legendarische Italiaanse pianist Maurizio Pollini", kondigt het Klarafestival aan. Hij zal Beethoven en Schumann onder handen nemen in kamermuziekconcerten.

'Festivalkunstenaar'

Tenor Reinoud Van Mechelen is dan weer de eerste "festivalkunstenaar" die zijn eigen stempel op het festival mag drukken met drie concerten. Verder staat onder meer de operaperformance "Sun & Sea" op het programma, die op de Biënnale van Venetië in 2019 de Gouden Leeuw mee naar huis nam.

Voor de opera, voor de eerste keer te zien in België, wordt het Brusselse Théâtre Les Tanneurs omgetoverd tot een kunstmatig strand. Josse De Pauw brengt op zijn beurt "Rhapsody", nieuw werk in samenwerking met KVS. Het weekend van de equinox, op 19 en 20 maart, staat in het teken van oude en hedendaagse spirituele muziek uit de vier windstreken.

Klarafestival wordt sinds 2004 georganiseerd door Festival van Vlaanderen Brussel in verschillende Brusselse cultuurhuizen, in Antwerpen (deSingel) en in Brugge (Concertgebouw). Het volledige programma is te raadplegen op de website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni