Taehan Kim, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang, tijdens de finale op zaterdag 3 juni 2023.

| Taehan Kim, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang, tijdens de finale zaterdag.

Koreaanse bariton Taehan Kim wint Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

© Belga
04/06/2023

De Koreaanse bariton Taehan Kim is de winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd zang 2023. Dat maakte juryvoorzitter Bernard Foccroulle zaterdag rond middernacht bekend. Kim is met zijn 22 jaar de jongste finalist en krijgt een geldbedrag van 25.000 euro. Hij bracht tijdens zijn finale werken van componisten Wagner, Mahler, Korngold en Verdi.

De tweede prijs ging naar de Amerikaanse contralto Jasmin White. De Russisch-Duitse sopraan Julia Muzychenko behaalde de derde prijs. De Franse mezzosopraan Floriane Hasler, de Koreaanse bas Inho Jeong en de Franse mezzosopraan Juliette Mey werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Kijkers en luisteraars van Canvas en Klara konden stemmen voor de publieksprijs. Die ging naar de Portugese sopraan Silvia Sequeira.

Belgische kandidaten

Een recordaantal van 412 zangers schreef zich in voor deze editie, die eind mei van start ging. Onder hen waren ook vier Belgische kandidaten. Twee van hen, sopraan Margaux de Valensart en mezzosopraan Linsey Coppens, werden uitgeschakeld in de halve finales.

De Koningin Elisabethwedstrijd is een van de meeste prestigieuze wedstrijden in het genre ter wereld en werd voor het eerst georganiseerd in 1937. Vorig jaar won de Koreaanse Hayoung Choi de eerste prijs voor haar prestaties op de cello. In 2018, toen zang voor het laatst centraal stond op het concours, was de Duitse bariton Samuel Hasselhorn de eerste laureaat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni