Les Nuits pakt uit met bijna zestig concerten

© Younes Haidar-BRUZZ
| Juicy treedt in mei op met een koor.

Het programma van de 27ste editie van Les Nuits Botaniques is erg goedgevuld. Tijdens twaalf dagen, van 29 april tot en met 10 mei, zullen er bijna zestig concerten plaatsvinden op de vier podia van het festival. Er worden meer dan dertigduizend muziekliefhebbers verwacht.

Tijdens Les Nuits Botaniques kan het publiek verschillende avant-premières, releases van nieuwe albums en enkele exclusieve en speciaal voor Les Nuits Botaniques gecreëerde muzikale projecten ontdekken. Het RnB-meidenduo van Juicy laat zich bijvoorbeeld voor het eerst begeleiden door een koor.

Chouk Bwa & the Angströmer tonen dan weer hoe elektronische muziek tot leven komt op het ritme van voodoomuziek. De Brusselse psychpoppers van Robbing Millions komen voor het eerst sinds 2016 terug met een plaat en stellen die voor op het twaalfdaagse festival in Brussel.

Drie zalen

De minder bekende namen maken van 'Les Nuits' altijd een gezellige ontdekkingstocht in muziekland, maar ook deze kleine artiesten worden groot. De tickets voor Celeste, de grote winnares van BBC Sound of 2020, zijn al allemaal de deur uit. Voor Joan As Police Woman, Blu Samu, Glass Museum of Millionaire zijn er wel nog kaartjes.

De bijna zestig concerten worden verdeeld over de drie zalen van de Botanique - de Rotonde, de Orangerie en het Grand Salon - en ook de idyllissche kiosk in het Warandepark zal gebruikt worden als podium. Daar treden onder meer Trixie Whitley en Lianne La Havas op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?