Ositos LGBTQ+ zomerevent

| Ositos valt tijdelijk in het water: "Met regenweer kunnen we geen coronaproof event garanderen"

LGBTQI-feestje 'Ositos' uitgesteld door slecht weer

FDK
© BRUZZ
23/07/2021

Ositos is een LGTBQI+ all-inclusive zomerevenement - een feestje zeg maar - georganiseerd door The Crazy Circle en Belgium Bearpride. Dat treffen ging doorgaan nu zondag op het Spanjeplein, maar is nu door het voorspelde regenweer verplaatst naar 22 augustus.

“Als het effectief zou gaan regenen, kunnen we mensen geen onderdak bieden volgens de coronamaatregelen”, aldus Dimitri De Vreeze van de Belgian Bear Pride, de pride voor LGBTQIA+-personen met een andere lichaamsvorm en ander schoonheidsideaal dan de standaardnormen. “Dan zouden ze te dicht bij elkaar moeten kruipen onder de parasols, ofwel worden ze kletsnat. Dat willen we kost wat kost vermijden.”

Een hondertal mensen kocht op voorhand een ticket voor het dansevent, dat een maximumcapaciteit heeft van 400 personen. “Net omwille van de weersomstandigheden hebben anderen nog de kat uit de boom gekeken”, zegt de organisator. Tickets blijven geldig of kunnen terugbetaald worden.

Op 22 augustus kan het evenement alsnog met hetzelfde programma plaatsvinden. “Het is even een hectisch gedoe," zucht De Vreeze, “maar op een positieve noot: dj's Thom Leblanc en Mel Juice hebben in ieder geval al bevestigd.” Eind september organiseert De Vreeze ook de Belgian Bear Pride 2021 in Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni