Live op BRUZZ: 'Balkon National'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 20 juli 2020

Maandagavond kan je op BRUZZ terecht voor de live-uitzending van Balkon National, een tweetalig televisieprogramma ter gelegenheid van de nationale feestdag. Zonder corona zou dit jaar de 18e editie van Bal National doorgaan op het Vossenplein, maar dat evenement werd afgelast.

Geen dansende menigte op het Vossenplein maandagavond en evenmin een groot gratis mosselsouper dit jaar. Door de coronacrisis zullen we in ons kot Bal National moeten houden.

Voor de gelegenheid zenden BRUZZ en de Franstalige collega’s van BX1 wel "Balkon National" uit, een muzikale wandeling door de Marollen, waarbij er letterlijk én figuurlijk wordt stilgestaan bij de helden van deze coronacrisis.

De show biedt ook een compilatie van de mooiste momenten die het Bal National sinds zijn ontstaan in 2003 heeft opgeleverd.

Resto National

Balkon National staat ook stil bij Resto National. Want ook dat zal er door de gezondheidscrisis helemaal anders uitzien. De 9e editie wordt dit jaar "gereserveerd voor het kwetsbare publiek in de Marollen, die het meest te lijden hadden onder de opsluiting." Tweehonderd mensen kunnen in de oude brandweerkazerne samenzitten, om in een muzikale en volkse sfeer van mosselen en frietjes te proeven.

De overheid roept uitdrukkelijk op om NIET naar de Marollen af te zakken. Maar alles is dus vanaf 18u30 live te volgen op BRUZZ.be en BRUZZ tv.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?