© Lotto Brussels Jazz Weekend

Lotto Brussels Jazz weekend lokt 85.000 bezoekers op eerste dag

© Belga
27/05/2023

Het Lotto Brussels Jazz Weekend heeft op de eerste festivaldag meer dan 85.000 bezoekers gelokt. Dat laat de organisatie weten in een persbericht. "We zijn hier uiterst tevreden mee".

Organisator Gert Claes gelooft dat dit alles te maken heeft met het gegeven dat het festival gratis is. "Door de drempel van de toegangsprijs weg te nemen, streven we ernaar om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken."

Het festival loopt nog tot en met zondag. Zo trekken er zaterdag vanaf 13 uur een resem internationale brassbands door het centrum van Brussel en staan er 's avonds heel wat artiesten op de verschillende Brusselse podia van het Lotto Brussels Jazz Weekend. Vijf pleinen en 27 cafés openen zaterdag de deuren voor het publiek.

Lynn Dewitte, programmator van het festival, kijkt al uit naar het komende weekend. "Niet te missen zijn Naima Joris en haar band. Ook No Steam zal alles uit de kast halen om de Brusselaar te verrassen. Bluesfans kunnen zaterdag terecht bij The Whodads op het Sint-Katelijneplein en Theon Cross vertegenwoordigt de Londense jazzscene. Zondag kunnen ook meer alternatieve jazzliefhebbers genieten van broken beat, hip hop, soul, jungle en dub."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie