Nationale feestdag afgesloten met concerten en vuurwerk aan het Jubelpark

© Belga
22/07/2023

In het Jubelpark is vrijdagavond met veel luister de nationale feestdag afgesloten. Onder het logo en motto "Happy Belgium!" breiden honderden feestvierders vanaf 21 uur een einde aan de festiviteiten, met tal van concerten, een licht- en geluidspektakel en vuurwerk.

Op het podium stonden onder meer Ozark Henry, Camille, Gustaph, die ons land recent nog vertegenwoordigde tijdens het Eurosongfestival, en de Brusselse groep Colt. Maar ook Axelle Red, Daan en Paul Michiels waren van de partij. Allen brachten ze het beste van zichzelf, daarbij vergezeld van een orkest. De muzikale afsluiting werd verzorgd door Hamza en Loïc Nottet.

De koninklijke familie tekende eveneens present en na de concerten betraden koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen onder gejuich van het publiek het podium. Koning Filip nam vervolgens het woord en bedankte de aanwezigen voor hun komst: "Wat een mooie avond, wat een mooi feest! Merci à vous tous pour cette fête nationale qui nous est si chère", klonk het, waarna hij besloot met een enthousiast: "Happy Belgium!".

Ook premier Alexander De Croo nam de micro in de hand, en lanceerde "waar is da feestje?". Tot slot volgde het traditionele vuurwerk, dat werd ondersteund met een licht- en geluidspektakel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni