| Openingsconcert Ars Musica 'Ongehoord' met Brussels Philharmonic en Carolina Eyck

Ongehoorde muziek van Ars Musica festival viert 30ste verjaardag

HD
© Belga
01/11/2019

Het muziekfestival Ars Musica viert van 2 tot 29 november haar 30ste verjaardag met een terugblik op al die jaren van "ongehoorde" klankcuriositeiten. Ars Musica zorgt voor een programmatie vol ontmoetingen, reflecties en demonstraties van de vroegere en huidige klanktaal.

Voor de jubileumeditie wordt er teruggegrepen naar enkele van de vroegste basiswerken van het 'ongehoorde' muziekfestival. Het publiek mag zich verwachten aan 'Tout un monde lointain' van Henri Dutilleux, uitgevoerd door het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, 'De integrale vioolkwartetten' van Philip Glass door het Tana kwartet of 'Different trains' van Steve Reich, gebracht door het mythische Kronos kwartet.

De vele concerten en evenementen van Ars Musica, waarvan sommige gratis, blijven tegelijkertijd een brede blik bieden op de muzikale actualiteit. In de programmatie krijgt filmmuziek een speciale plek met een muzikaal portret van Bruno Coulais, de componist van de muziek van de films 'Les Choristes' en 'Coraline'. Daarnaast zijn er dit jaar ook vier masterclasses met Xenia Pestova Bennett (piano), Florent Jodelet (slagwerk), Garth Knox (altviool) en Bruno Coulais (compositie).

Ars Musica gaat door in verschillende grotere en kleinere Brusselse zalen zoals Bozar, het auditorium van het Koninklijk Conservatorium, Botanique, Le Rideau of Senghor. En ook in de Ecole Superieure des Arts in Bergen en in de Salle Philharmonique in Luik vinden er concerten plaats. Een nieuwe deelnemende zaal is de Cinema Palace in Brussel. Op zaterdag 2 november vindt daar de openingsavond plaats met een 'Hedendaags Bal'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Ars Musica, Ongehoord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni