Pendelbussen van MIVB vervoeren bezoekers tijdens Museum Night Fever

© Belga
18/10/2022

Voor de vijftiende editie van Museum Night Fever zorgt de MIVB er opnieuw voor dat alle cultuurliefhebbers zich makkelijk kunnen verplaatsen. De Brusselse openbare vervoersmaatschappij legt vier verschillende lijnen in tussen de 34 deelnemende Brusselse musea. Een van die lijnen wordt georganiseerd door het Trammuseum.

Op zaterdag 22 oktober zijn de musea uitzonderlijk open van 19 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts. Het wordt de grootste editie ooit van de Brusselse museumnacht met liefst 34 cultuurhuizen die deelnemen. Naast de gebruikelijke tentoonstelling zijn er immersieve installaties, concerten, participatieve workshops, dansvoorstellingen, circusacts, modeshows en po√ęzievoordrachten.

Om alle bezoekers veilig door de stad te brengen en te zorgen dat ze zo veel mogelijk cultuur kunnen opsnuiven, bieden de MIVB en het Trammuseum steun op vlak van vervoer. De vier gratis pendeldiensten, onderverdeeld in de kleuren rood, groen, blauw en oranje, rijden tussen 19 uur en 1 uur 's nachts en starten aan het Koningsplein.

De oranje pendeldienst zal mogelijk wat bekijks krijgen, want op deze lijn worden de museumgangers vervoerd op historische voertuigen van het Trammuseum. Aan boord van de groene en blauwe pendelbussen vinden in de loop van de avond dan weer verschillende artistieke optredens plaats.

Na 1 uur kunnen de bezoekers verder rekenen op het Noctis-busnetwerk van de MIVB. Dat is gratis toegankelijk op vertoon van een bandje van Museum Night Fever.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni