Plantentuin Meise zendt bloei reuzenaronskelk uit via YouTube

© Photonews

In de Plantentuin van Meise kondigt zich weer een bloei aan van een reuzenaronskelk. Dat lokt steevast vele duizenden naar de Plantentuin. Nu de serres van de Plantentuin gesloten zijn omwille van de coronapandemie, heeft de directie ervoor gezorgd dat de bloei op een YouTube-kanaal live te volgen is.

De reuzenaronskelk is een zeldzame en met uitsterven bedreigde plant die in 1878 ontdekt werd in de tropische regenwouden van het Indonesische eiland Sumatra. Tijdens de bloei ontwikkelt zich uit de knol een grote rechtopstaande bloem. Bij de vorige bloei in juli 2018 reikte de bloem liefst 2 meter 18 hoog. De bloei duurt nauwelijks 72 uur.

In ons land is de plant enkel terug te vinden in de plantentuinen van Meise en Gent. De Plantentuin van Meise beschikt momenteel over zeven grote exemplaren en ook nog een aantal kleinere. Sinds de eerste bloei in 2008 is het al de tiende keer dat deze Plantentuin een dergelijke bloei meemaakt.

Livestream

Wanneer de bloei zich deze keer zal manifesteren, is volgens Koen Es van de Plantentuin van Meise moeilijk te voorspellen. "Het is even slecht voorspelbaar als de dag waarop een vrouw zal bevallen. Als het weer warm blijft en de temperaturen in de serre hoog kan dat over enkele dagen het geval zijn. Evengoed duurt het echter nog tot volgende week", aldus Es.

De bloei is via livestream te volgen op dit YouTube-kanaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?