| Een oude tram van het trammuseum, op de Louizalaan

Trammuseum hervat op paasmaandag retro-tramritten

CD
© BRUZZ
14/04/2022

Vanaf paasmaandag kunnen Brusselaars voor het eerst sinds de start van de coronapandemie opnieuw retro-tramritten maken door het centrum van de stad. Op enkele feestdagen in het voorjaar en de zomer rijdt het Trammuseum met voertuigen uit de belle époque tussen het Ter Kamerenbos en de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek.

"Het museum legde deze ritjes voor het eerst in tijdens de viering van 150 jaar tram in 2019. We trokken toen duizenden reizigers aan die erg enthousiast waren," zegt Antoine Ertveldt van het Trammuseum in Woluwe. "In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten, maar dit jaar keren we terug om Brusselaars en bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen." De trams rijden onder meer langs de Louizalaan, het Poelaertplein en het Paleizenplein.

De data waarop je met een historische tram het centrum van de stad kunt verkennen, zijn 18 april, 1 mei, 8 mei, 26 mei en 15 augustus. Op 8 mei, het Irisfeest, is er een extraatje in de vorm van de enige bewaarde Mack-bus die bij de MIVB reed tussen 1957 en 1973.

Een ritje heen en terug kost 6 euro, behalve op 8 mei wanneer de ritten gratis zijn. Online reserveren is niet meer nodig. Aan boord blijft een mondmasker momenteel verplicht voor reizigers vanaf 12 jaar. Meer informatie en de dienstregeling van de ritten vind je op www.trammuseum.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni