| Saint-Cyrhuis: een van de vaandels van de art nouveau in Brussel

Uitgesteld Brussels Art Nouveau festival BANAD keert eind september terug

┬ę Belga
16/06/2020

Het Brussels Art Nouveau & Art Deco (BANAD) Festival kon in maart niet doorgaan wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus, maar van 26 september tot 4 oktober 2020 keert het nu officieel terug. De geleide bezoeken aan art nouveau en art deco interieurs die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor het publiek, blijven centraal staan tijdens het festival.

De "herfst-editie" van BANAD wijkt niet af van het bestaande concept. Architecturale parels zoals het Solvay herenhuis, het Max Hallet herenhuis, de Sint Agustinuskerk of het van Eetvelde herenhuis openen uitzonderlijk hun deuren voor de liefhebbers van art nouveau en art deco. De geleide bezoeken gebeuren natuurlijk enkel op reservatie en met naleving van de hygi├źnemaatregelen.

Naast de geleide bezoeken worden er nog andere activiteiten georganiseerd om het architecturale erfgoed in de hoofdstad te belichten. Zo zijn er ook geleide wandelingen, vinden er concerten, conferenties en gezinsactiviteiten plaats en is er een beurs met voorwerpen uit de periode van de art nouveau en art deco. Er worden ook activiteiten voor personen met een beperkte mobiliteit en activiteiten voor scholen georganiseerd.

Alle informatie over het programma is terug te vinden op de website www.banad.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , BANAD , coronamaatregelen , Brussels Art Nouveau en Art Deco Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni