Zwemtest in Ter Kamerenbos gaat dit weekend niet door

De vijver van het Ter Kamerenbos.

Het water van de vijver in het Ter Kamerenbos is niet veilig genoeg om in te zwemmen, en dus annuleert Pool is Cool de zwemtest van komend weekend. Mogelijk komt er later een herkansing.

Het was te verwachten met dit hete weer. Het water van de vijver in het Ter Kamerenbos voldoet niet aan de kwaliteitseisen om te zwemmen. Er is een gevaarlijk hoge concentratie E.coli-bacteriën, die onder andere buikvliesontstekingen kunnen veroorzaken. Er is ook te weinig zuurstof in het water.

Organisator Pool is Cool besliste daarom om de Expedition Swim van 27 en 28 juli niet te laten doorgaan. Er waren zo’n 900 mensen ingeschreven. Maar de organisatoren willen een nieuwe zwemsessie in het Ter Kamerenbos organiseren op een later moment, als de waterkwaliteit het toelaat. "We wachten nog op de bevestiging van Stad Brussel," klinkt het.

Vorig weekend zorgde de eerste Expedition Swim in de Neerpedevijver nog voor veel zwemplezier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?