19 zomerse leestips

© Farhad Sadykov

De bibliothecarissen van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken hebben hun negentien boekentips voor deze zomer gegeven. Daar horen ook negentien zomerse leesplekken in Brussel bij.

Muntpunt vroeg aan de bibliothecarissen om hun favoriete zomerboeken te kiezen. “Er zijn vaak zo veel opties dat je niet meer weet wat kiezen, en dan helpen wij graag met persoonlijk advies", zegt Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt. "We willen iedereen mee laten profiteren van de ongelooflijke vakkennis van de bibliothecarissen.” Elke bibliothecaris mocht een boek voordragen. Uit die longlist werden uiteindelijk negentien boeken geselecteerd.

Cover De Hoofdstad
De Hoofdstad, een boek over Brussel staat ook op de lijst.

De lijst is bijzonder divers. Klassiekers van Virginia Woolf, Remco Campert en Ilja Leonard Pfeijffer staan naast recente prijzenpakkers als Een Heel Leven van Robert Seethaler of Dorthe Nors’ Spiegel Spiegel Schouder. Het zijn ook niet alleen romans die de lijst haalden. Ook de reisliteratuur van de Franse waaghals Sylvain Tesson en de graphic novel Mikel van de Spanjaard Mark Bellido staan op de lijst met boeken.

parckfarm_laken_1380_997px_c_parckfram.jpg
© Parckfarm

Er werd ook een lijst met zomerse leesplekken gelanceerd. Eentje in elke gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Net als de boekenlijst staan daar overbekende plekjes als Parckfarm en de tuinen van de Botanique naast onbekendere groene oases.

De negentien geselecteerde boeken zijn vanaf midden juni beschikbaar in alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?