450 jaar Bruegel aan de voet van de Kunstberg

JC
© BRUZZ
30/01/2019

Het Dynastiepaleis aan de voet van de Kunstberg wordt een van de Brusselse hotspots in 2019. het Antwerpse pop-upconcept Plein Publiek strijkt er neer en er komt een innovatieve Bruegelbeleving.

De Antwerpenaren zijn in eigen stad uitgegroeid tot een vaste waarde in het uitgaansleven. Ze zetten zich er op de kaart met een serre die niet alleen een bar en restaurant is, maar waar zeer uiteenlopende evenementen georganiseerd worden. Van vintagemarkten tot kunstexpo's.

Dat het concept naar Brussel kwam overwaaien was al een tijdje bekend. Toen werd er nog geheimzinnig gedaan over de locatie, maar nu blijkt de serre dus neer te strijken aan de voet van de Kunstberg.

Opnieuw een immersieve kunstbeleving

De Antwerpenaren van Plein Publiek moeten vanaf april wel buren naast zich dulden. In het voorjaar gaat de kunstbeleving Beyond Bruegel er van start. Uithangbord van de expo wordt een 360-gradenprojectie, daarin wandel je als het ware door de werken van de Vlaamse Meester. Pieter Bruegel wordt het hele jaar in de kijker gezet. In 2019 is het namelijk 450 jaar geleden dat de kunstschilder overleed.

Immersieve kunstbelevingen zijn opvallend populair in de hoofdstad. Op de tentoonstelling Beyond Klimt in Bozar kon je al met een VR-bril in de wereld van de Oostenrijkse kunstschilder duiken. Ook in het beursgebouw loopt op dit moment nog de innovatieve expo rond Vincent Van Gogh. Die werd verlengd tot maart 2019.

PLEIN PUBLIEK BXL Vanaf 1/3, Dynastiepaleis
BEYOND BRUEGEL Vanaf 6/4, Dynastiepaleis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Expo, Muziek, Samenleving, Dynastiepaleis, kunstberg, plein publiek, bruegeljaar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie