Brussel-Centraal wordt Bruegel-Centraal

Tot en met 21 april wordt Brussel-Centraal versierd met een kunstzinnige treincoupé en gekke figuren van Pieter Bruegel. Met deze promo-actie wilt de Vlaamse regering de kunstenaar in de kijker zetten. Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA) telt er 30.000 euro voor neer. “We zetten onze Vlaamse Meesters nu internationaal in de vitrine.”

Bruegel-tafereeltjes rondstrooien in Brussel-Centraal: het initiatief kwam er van Vlaams minister Ben Weyts om het toerisme in België te promoten. “Op een gemiddelde weekdag stappen hier zo’n 60.000 reizigers op. Onder hen ook veel buitenlandse bezoekers, want de Grote Markt van Brussel is vlakbij. Maar we willen ook de pendelaars prikkelen met Bruegel. Ik wil de Vlamingen wat trotser maken op onze Vlaamse Meesters,” aldus Weyts.

De actie maakt deel uit van een groter plan. De minister maakt ook nog eens 26 miljoen euro vrij om te investeren in een 3-jarenprogramma rond de Vlaamse Meesters: Dit jaar staat in teken van Pieter Bruegel de Oude, volgend jaar is Jan van Eyck aan de beurt.

Chillen in de Bruegelcoupé

Bewonderaars en nieuwsgierigen kunnen Bruegel onder meer herontdekken in het Museum voor Schone kunsten en het Dynastiegebouw, beide op wandelafstand van Brussel-Centraal.

NMBS biedt twee voordelige B-Dagtrips aan, die de toegang tot een Bruegel-expo combineren met de treinreis heen en terug. Voor een volwassene zijn deze combi-tickets rond de twintig euro. Zo is er een B-Dagtrip voor het domein Bokrijk, dat speciaal wordt ondergedompeld in “De Wereld van Bruegel”, en één voor de expo “Prenten in de eeuw van Bruegel”, in BOZAR.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?