Brussel leest (5): de boekentips van Christiane van de bibliotheek van Evere

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leesvoer.

De boekentips van Christiane Smet van de bibliotheek van Evere

Het strand van Oostende - Jacqueline Harpman

Naast een prachtig liefdesverhaal beschrijft J.H ook de veranderende tijden. Je gaat helemaal mee in het verhaal alhoewel E. het hoofdpersonage ook afschuw oproept in haar vastberadenheid om de liefde van haar uitverkorene te bemachtigen. Aanrader: indien mogelijk lees je dit best in de originele Franstalige versie.

Tegenvoeters - Bill Bryson

Voor wie niet of nooit naar Australië zal reizen kan ik dit boek van Bryson aanraden. Op boeiende en hilarische wijze neemt Bryson ons op sleeptouw door de geschiedenis, de natuur, de mensen en de onmetelijkheid van dit grootste eiland ter wereld.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - Mark Haddon

De buurvrouw van Christopher beschuldigt hem van het doden van haar hond. Maar Christopher is onschuldig en trekt op onderzoek uit om te achterhalen wat er juist gebeurd is. Als autistische jongen niet gemakkelijk in deze vreemde wereld! Hilarisch en tegelijkertijd heel confronterend boek over autisme.

De wand - Marlen Haushofer

Door een merkwaardig voorval komt een vrouw helemaal afgezonderd van de rest van de wereld te staan. Door haar dagboeken leren we deze opmerkelijke vrouw kennen die veel moed en overlevingsdrang put uit haar vriendschap met haar (huis)dieren. Wat mij vooral boeide, was de kracht die deze vrouw opbrengt om alleen verder te gaan in dit eenzame bestaan.

Het geluk van Lou - Lorraine Fouchet

Het verhaal speelt zich grotendeels af op het eilandje Île de Groix in Bretagne. Lorraine Fouchet weet deze omgeving zo mooi en betoverend te beschrijven dat je niets liever wilt dan je volgende vakantie daar door te brengen. Het verhaal is een ontroerende familieroman over leven na een groot verlies. Maar naast het verdriet is er ook plaats voor humor.

1 Stad, 19 Boeken

Van 19/06 tot 19/09 zetten alle Brusselse bibliotheken 19 uitgelezen boeken in de kijker. Ga langs en ontdek ze allemaal. Klik hier voor meer info.

Brussel Leest

Duik je ook zo graag in een goed boek, liefst op een lommerrijke, paradijselijke plek in de stad? De Brusselse bibliotheken bezorgen je met veel plezier een stapel leestips.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?