Els Moors wil geld inzamelen voor Arabisch poëziefestival

© Saskia Vanderstichele
| Els Moors (links) neemt de fakkel over van Laurence Vielle (rechts).

In het Brusselse Passa Porta las de kersverse 'Dichter des Vaderlands' Els Moors haar eerste gedicht in die functie voor, getiteld 'Ronde van België'. Ze stelt ook voor om een tweejaarlijks Arabisch poëziefestival te organiseren in Brussel.

Moors is de derde Dichter des Vaderlands. Ze neemt de fakkel over van de Franstalige Laurence Vielle. Ze zal die functie gedurende twee jaar bekleden, meer bepaald tot Gedichtendag 2020. Bedoeling is dat Moors in die twee jaar minstens zes gedichten per jaar schrijft over thema's die het land aanbelangen.

Bij haar voorstelling in het Brusselse Passa Porta-literatuurhuis las Moors woensdag haar eerste werk als Dichter des Vaderlands voor, een achtdelig gedicht getiteld 'Ronde van België'.

S1408 Els Moors
© Gelya Bogatishcheva
| Els Moors

In haar toespraak kondigde Moors ook aan dat ze geld wil gaan inzamelen om samen met de Arabische gemeenschap een tweejaarlijks festival van de Arabische poëzie in Brussel wil opzetten.

Poperinge

De in 1976 in Poperinge geboren Els Moors debuteerde in 2006 met de gelauwerde bundel 'Er hangt een hoge lucht boven ons'. De bundel sleepte meteen een nominatie voor de C. Buddingh'-prijs in de wacht en werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor beste debuut.

Liederen van een kapseizend paard

De voorbije jaren schreef Moors onder meer de roman 'Het verlangen naar een eiland', de verhalenbundel 'Vliegtijd' en de dichtbundel 'Liederen van een kapseizend paard'. Die laatste bundel werd gelauwerd met de J.C. Bloem-poëzieprijs

De Dichter des Vaderlands is een initiatief van verschillende literatuursteden uit Brussel, Namen, Gent en Antwerpen. Het idee is geïnspireerd door de Nederlandse Dichter des Vaderlands die al sinds 2000 bestaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?