Gezien: Ben de dino is verhuisd naar Brussel

De galerij van dinosauriƫrs in het museum voor natuurwetenschappen krijgt voor haar tiende verjaardag een bijzonder cadeau: de plateosaurus Ben. Het skelet van de dino is vanaf vijftien december te zien voor het grote publiek.

Ben de dinosaurus
© RBINSmuseum via Twitter
| Ben de plateosaurus vervoegt de iguanodons in de galerij van de dinosauriƫrs in het koninklijk museum voor natuurwetenschappen.

Ben, genoemd naar de ontdekker van het fossiel, is een plateosaurus, een van de eerste echt grote dino's. Hij is ongeveer 6,5 meter lang en liep zo'n 210 miljoen jaar geleden rond in de streek van het huidige plaatsje Frick in Zwitserland, waar hij is opgegraven.

De langnekdino vervoegt de andere fossielen in de galerij van de dino's, zoals de iguanodons uit het Henegouwse Bernissart. Daarvoor werd dit jaar een crowdfunding georganiseerd. En met succes. Ben krijgt er een eigen plek, hij is dan ook uniek.

Het museum voor natuurwetenschappen krijgt het fossiel, dat zo goed als volledig is, in permanente bruikleen van het dinomuseum uit Frick.

Om de verhuizing van Ben extra luister in te zetten, organiseert het museum zondag ook een familiedag waarop kinderen de wereld van de dino's kunnen ontdekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?