Gratis expo met 280 Brusselse kunstenaars

© Eric Danhier

Meer dan 250 Brusselse kunstenaars mogen dit weekend hun werk tentoonstellen in het Vanderborghtgebouw. Op initiatief van de Stad Brussel gaat daar al voor de vijfde keer Carte de visite door, een groepstentoonstelling voor artistiekelingen die wonen in Brussel-Stad of er hun atelier hebben.

In de eerste plaats wil het initiatief de kunstenaars de kans geven om... hun visitekaartje af te geven. Het evenement is dan ook vooral gericht op nieuwe artiesten die hun kunstwerken meestal voor de eerste keer aan publiek tonen. Het zijn vooral amateurkunstenaars die op het initiatief ingaan, al doen bijvoorbeeld de tapijtkunst van KRJST of het fotografieatelier Studio Baxton wel al een belletje rinkelen.

Carte de Visite probeert ook meer te zijn dan uitsluitend een vitrine voor nieuw werk. Door de tentoonstelling gratis te houden, hoopt de organisatie de drempel tussen publiek en kunstenaar te verlagen. Er worden ook twee geldprijzen uitgereikt - één gekozen door de artiesten en één door het publiek - om de beste kunstenaars een financiële ruggensteun te geven.

CARTE DE VISITE 8 > 10/2, Vanderborghtgebouw

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?