Het mysterie van de conservatorenwissel

In 2004 besliste de gemeenteraad na een burgerinterpellatie om elke eerste zondag van de maand het Museum van Elsene gratis open te stellen. Zes jaar later is die maatregel stilletjes verdwenen.

Dat zegt gemeenteraadslid Yves Rouyet (Ecolo, oppositie) en wordt bevestigd door de conservatrice van het museum, Claire Leblanc. Rouyet heeft de zaak aangekaart tijdens de jongste gemeenteraad.
De ecologist interpelleerde schepen van cultuur Yves de Jonghe d'Ardoye (MR). Die interpellatie stoelde op het opzoekingswerk van Bernard Hennebert, de burger die in 2004 van een gratis museumzondag een halszaak maakte en die maatregel ook met succes liet uitvoeren door een enthousiast schepencollege. Maar ergens en cours de route moet die gratis zondag een stille dood zijn gestorven. Dat bevestigt mailverkeer tussen Hennebert en de conservatrice van het museum. Zij zegt dat het einde van de maatregel al beslist moet zijn onder de vorige conservatrice.

Rouyet vroeg zich op zijn beurt af waarom die gratis zondag is afgevoerd. Volgens de bevoegde schepen was het te duur en was het voor het museum niet meer mogelijk systematisch elke eerste zondag van de maand geen entreegeld te vragen. Ook dat wordt bevestigd door de conservatrice.
De schepen sloot evenwel niet uit dat het in de toekomst opnieuw mogelijk zou zijn elke maand de eerste zondag gratis te openen. Op de vraag wanneer de maatregel precies moet zijn afgevoerd, kwam echter geen antwoord. Of toch: "Ergens voor of na de conservatorenwissel".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement