© Karine Lalieux | De nieuwste muurschildering in het Street Art-parcours van Brussel-Stad.

Het nieuwste Brusselse fresco, een beeltenis van een schreeuwende man, is te bewonderen in de Leopoldstraat, op het kruispunt met de Wolvengracht. Kunstenaar is de Brusselse FSTN ofte Pierre Coubeau.

Het Street Art-parcours van de Stad Brussel heeft er een muurschildering bij, op de muur van het speelplein in de Leopoldstraat. De Brusselse kunstenaar FSTN – spreek uit ‘Fiston’ – maakt het in voor de tentoonstelling REVLT! – lees ‘revoltes’.

“Na de lof van de afgelopen weken voor de buitenlandse kunstenaars zoals de Bulgaar Bozko en de Fransman Oak Oak, ben ik blij om samen te werken met een Brusselse kunstenaar, FSTN , in het kader van Parcours Street Art”, zegt schepen van Cultuur Karine Lalieux.

FSTN, alias Pierre Coubeau, studeerde aan de Brusselse kunstscholen Sint-Lukas en La Cambre. Het kunstwerk draagt de naam REVLT!, als link naar de tentoonstelling. Die wordt georganiseerd door 3 Miles Up en Studio Gondo, met 35 creaties van Belgische kunstenaars.

De uitvoering werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met de privé-eigenaar van de muur en de schepen Khalid Zian (PS), verantwoordelijk voor de speelpleinen. In totaal telt Brussel intussen zo’n 40 muurschilderingen.

20180530 muurschildering wolvengracht 2
© Karine Lalieux

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Expo, Muurschilderingen in Brussel, muurschildering, street art, FSTN, REVLT!, Karine Lalieux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie