Stripwinkel B-Gevaar opent feestelijk op nieuwe locatie

© Patrick VanBGoogle

De Nederlandstalige stripwinkel B-Gevaar verhuist naar de Beenhouwersstraat, en heropent vrijdag op feestelijke wijze. De renovatie van het nieuwe pand nam ruim vier jaar in beslag. In de stripwinkel komt er ook een expositieruimte. In de toekomst hoopt eigenaar Eric Deneyer ook gastenkamers aan te bieden in het pand.

De winkel, die voorheen in de Greepstraat huisde, verhuist naar de Beenhouwersstraat, nabij de Koninginnegalerij. Op vrijdag heropent de winkel feestelijk. Ook de expositie 'De imaginaire invloed van Marc Sleen' opent die dag. Daarin tonen dertig auteurs de invloed van de Brusselse stripmeester waaraan de winkel zijn naam ontleent. Ook de Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) en de Britse illustrator David Lloyd, van 'V for Vendetta' zullen de opening bijwonen.

Moeilijkheden
De winkel verkeerde eerder in financiële moeilijkheden. Een benefietveiling in 2016 leverde 25.000 euro op, die de verhuizing mogelijk heeft gemaakt.

Het heeft ruim vier jaar geduurd voor de winkel kon heropenen op de nieuwe locatie. Moeilijkheden met aannemers vertraagden het project. Eigenaar Eric Deneyer is opgelucht dat het vrijdag zo ver is: “Eindelijk kan ik me weer volop met mijn passie bezighouden; het promoten van strips, en klanten op de best mogelijke manier helpen en adviseren in hun zoektocht.”

Signeersessies
Tijdens het weekend zijn er signeersessies gepland met onder andere Wim Swerts van FC De Kampioenen, Brusselaar Wauter Mannaert en Charel Cambré, bekend van de strip 'Filip van België'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • A dip into Bluai's dreamy indie rock world
  • Géraldine Tobe: portrait d'une jeune femme en feu
  • 'De acht bergen' van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement