Adil El Arbi en Bilall Fallah draaien serie in Molenbeek

Adil El Arbi Bilal Fallah Adil El Arbi Bilal Fallah
© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele

Volgende week beginnen de opnames van Grond, de nieuwe serie van het team achter de tv-hit Bevergem. In de regisseursstoel zitten onder meer ‘bad boys for life’ Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Nu ze toch niet richting Hollywood kunnen afzakken voor de opnames van Beverly Hills cop IV en Bad boys 4, nemen Adil El Arbi en Bilall Fallah even de tijd om in Molenbeek samen met de Antwerps-Brusselse regisseur Mathieu Mortelmans de serie Grond te draaien. Begin juli beginnen de opnames in Molenbeek, en dit onder strikte veiligheidsvoorwaarden.

In de nieuwe fictiereeks geschreven door Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha, het trio dat voor het eerst weer samentroept sinds de tv-hit Bevergem, willen een broer en zus van Marokkaanse afkomst de begrafenisonderneming van hun vader reorganiseren.

In plaats van overleden moslims naar hun geboorteland te repatriëren om ze daar te begraven volgens moslimtradities, besluiten ze de heilige grond in België te importeren zodat ze hier hun laatste rustplaats kunnen vinden. Geweldig plan, maar zonder het te beseffen openen ze met hun business de doos van Pandora.

Over de cast is voorlopig nog niets bekend. Maar verwacht alvast wel komisch drama, gelardeerd met de nodige vonken en vuur.

Grond wordt de eerste Belgische serie waaraan El Arbi en Fallah zich wagen. Drie jaar geleden blikten ze twee afleveringen van de hier niet vertoonde Amerikaanse reeks Snowfall in.

Begin dit jaar scoorde het duo zijn eerste Hollywood-hit met Bad boys for life, next level shit met Will Smith. In 2014 debuteerden ze met Image, daarna maakten ze indruk met het Brusselse benderelaas Black en het Antwerpse drugsepos Patser. Hun vierde Belgische film, Rebel, staat in de steigers.

Het is nog niet duidelijk wanneer de achtdelige reeks Grond, een samenwerking tussen het Gentse productiehuis Lunanime en VIER, zal worden uitgezonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?