Avant-première van Pulsar in Strombeek

Zuchten is niet verboden. Het was tien jaar wachten op de tweede langspeelfilm van Alex Stockman. Op 19 januari komt die in de zalen. Randbewoners en ongeduldigaards kunnen op 11 januari in CC Strombeek al naar de avant-première in aanwezigheid van de regisseur.

In Pulsar speelt de geweldige Matthias Schoenaerts een medicijnkoerier die zijn vriendin (Tine Van den Wyngaert) naar New York ziet vertrekken voor een stage bij een toonaangevend architectenbureau. Met wat hulp van de wonderen der technologie moet de relatie warm te houden zijn. Het koppel telefoneert, sms't, e-mailt, webcamt en skypet er driftig op los.

Voldoening schenkt al die ersatz niet. Mireille wil liever zonder webcam want dat is "zo triestig". Samuel krijgt het aan de stok met de technologie. Geen computertechneut kan hem verlossen van een hardnekkige hacker. Zou anti-wifi-verf helpen? Samuel tuimelt in een toestand van paranoia. Wat doet de razendsnel evoluerende communicatietechnologie met ons? En zijn we, nu we voor iedereen altijd en overal bereikbaar zijn, nog wel vaak genoeg écht bereikbaar voor die paar mensen die niet 'iedereen' voor ons zijn?

Pulsar vinkt vragen aan die zich niet gemakkelijk verticaal laten klasseren. Rebels brengt de Brusselse regisseur ook hulde aan analoge, begrijpelijke en meer poëtische technologie zoals de vinylplaat, de bakelieten telefoon, de Super 8-film en de handgeschreven brief. Meer daarover in het interview met Alex Stockman dat we publiceren als Pulsar op 19 januari in de zalen komt. Randbewoners en ongeduldigaards kunnen op 11 januari in CC Strombeek naar de avant-première in aanwezigheid van de regisseur.

Avant-première van Pulars
Op 11 januari 2011 om 20.30 uur.
Tickets: €4,50/5
CC Strombeek
Gemeenteplein 72, 1853 Grimbergen, 02-263.03.43, www.ccstrombeek.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • Lander Gyselinck en Zwangere Guy maken samen een plaat
  • Lukas Dhont: après Cannes, direction les Oscars
  • 35 years of Ultima Vez: at home with choreographer Wim Vandekeybus
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement