Bas Devos haalt opnieuw festivalselectie met tweede film dit jaar

© Saskia Vandersctichele

Bas Devos heeft, amper enkele weken na de release van Hellhole, opnieuw een festivalselectie beet. Zijn derde langspeler Ghost Tropic werd vorige maand in Brussel gefilmd en gaat op de Quinzaine des Réalisateurs, een onafhankelijke nevencompetitie tijdens het filmfestival van Cannes, in première.

Drukke dagen voor de Brusselse filmmaker Bas Devos. Vorige maand pas kwam zijn tweede langspeelfilm Hellhole in de zalen. Het aparte cinematografische antwoord op de aanslagen in Molenbeek leverde hem in februari dit jaar nog een selectie op voor het filmfestival van Berlijn, een van de belangrijkste in Europa.

Nu is ook Devos' derde worp zo goed als af. De opnames voor Ghost Tropic vonden enkele weken geleden plaats in Brussel, ongeveer gelijktijdig met de release van Hellhole. In het verhaal volgt hij een vrouw die in slaap valt op de metro, gespeeld door Saadia Bentaïeb. Ook Willy Thomas (De Dag), Nora Dari (Wtfock) en Maaike Neuville (Van Vlees en Bloed) spelen mee in het nieuwe nachtepos.

Eerder raakte al bekend dat de broers Dardenne in de Franse kuststad opnieuw kans maken op een Gouden Palm. Le jeune Ahmed, hun drama over een radicaliserende jongen, zit in de officiële selectie van het filmfestival.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?