review

Beast

Onze score

De Britse regisseur en scenarist Michael Pearce moet zich weinig zorgen maken over een tweede kans om een speelfilm te maken. Zijn debuut doet uitkijken naar het vervolg.

Toch had iets meer vertrouwen in de kijker Beast in de categorie van de uitstekende arthousethrillers kunnen brengen. Daar valt de film nu net buiten. Muziek en montage gunnen de kijker weinig bewegingsruimte. In het cultiveren van het mysterie en het uitwissen van de grens tussen thriller, bucolisch melodrama en sprookje is Pearce overijverig. Minder was meer geweest. Maar de basis (mise-en-scène, beeldvoering, sfeerschepping) is solide en zijn acteurs houden de aandacht goed vast. Vooral Jessie Buckley geeft haar visitekaartje af. Ze speelt Moll, een jonge vrouw die op het eiland Jersey voor haar dementerende vader zorgt en onder de knoet wordt gehouden door haar nijdige moeder. Verdrukte emoties, miskende lustgevoelens en zich opstapelende frustraties maken van haar een gevaar voor zichzelf. Ongelukkig gretig stort ze zich in de armen van Pascal, een ruwe outsider die in beeld komt als de seriemoordenaar die drie meisjes verkrachtte en vermoordde. Denk niet te snel dat je weet welke kant Beast opgaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?