De veelkleurige Belgische film

Niels Ruëll
© Agenda Magazine
10/12/2010
De Belgische film zwabberde de voorbije maanden vele richtingen uit. Het BE Film Festival zet de betere producties op een rijtje. De vertoningen zijn verspreid over drie nieuwe plekken: CC Jacques Franck, Cinema Rits en CC Rijke Klaren. De aanwezigheid van acteurs, regisseurs en dj’s moet voor een feeststemming zorgen.

Kleine jongen kijkt met de hulp van Oma Rozerood de dood recht in de ogen: Oscar et la dame Rose. Iets grotere jongen ruimt de kots op van zijn vader die niet van de drank kan blijven: De helaasheid der dingen. Beiden klampen zich vast aan de verbeelding.

Nog grotere jongen stort zich op het roeien om de vuist van zijn vader te vergeten: La régate. Jongeman met levensbedreigende ziekte kijkt het leven recht in de ogen: Adem. Nog iets ouder is de jonge Vlaming met Turkse roots die vertwijfeld zoekt naar het thuisgevoel in Turquaze. Van alle leeftijden is Nemo uit het duizelingwekkende Mr. Nobody van Jaco Van Dormael. Een vrouwelijk perspectief op de wereld zoals ze niet zou mogen zijn, krijgen we in Illégal, Le jour où Dieu est parti en voyage en Altiplano. Ze hebben als onderwerp de onmenselijke behandeling van mensen zonder papieren, de Rwandese genocide en indianen uit de Peruaanse hoogvlakte die zichzelf doden uit protest tegen de internationale mijnbedrijven.

wanneer: 16-19/12/2010
ticket: € 6/film (pass: €16)
waar: verschillende locaties
info: 02 248 08 72

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni