Deze week nieuw in de zalen: 2 > 8 maart

Welke films verschijnen deze week in de Brusselse bioscopen? Agenda zet enkele nieuwe langspelers op een rij.

Allez raconte ! ●●

BE, FR, 2010, dir.: Jean-Christophe Roger, 77 min. Arenberg, Vendôme

Een zotte ode aan de papa's die 's avonds voor het slapengaan hun kinderen van alles op de mouw spellen. Verzonnen door de erg geestige Franse stripauteur Lewis Trondheim (Donjon).


Alpha and Omega (3D) ●

US, 2010, dir.: Anthony Bell, 90 min.Kinepolis

Een wat saaie animatiefilm over twee jonge wolven die samen de weg naar huis moeten vinden. Kate is van het bazige leiderstype, Humphrey is een losbol.

Animals united (3D) ●

DE, 2010, dir.: Reinhard Klooss, Holger Tappe, 93 min. Kinepolis, Le Stockel, UGC Gulden Vlies

In deze prekerige animatiefilm van Duitse makelij verenigen dieren zich in de Afrikaanse savanne om wat te doen aan het watertekort.


Avant l'aube ●●

FR, 2011, dir.: Raphaël Jacoulot, act.: Jean-Pierre Bacri, Vincent Rottiers, Sylvie Testud, 105 min. Vendôme

Een werknemer van een berghotel verdenkt de familie van zijn baas van betrokkenheid bij de verdwijning van een klant. Deze Franse thriller kan ermee door.

Black Swan ●●●

US, 2010, dir.: Darren Aronofsky, act.: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, 108 min. Kinepolis, Le Stockel, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies


Natalie Portman blinkt uit als ballerina die een hoofdrol mag dansen in Het Zwanenmeer. Een veeleisende balletmeester, een bemoeizieke moeder, een obsessie met het eigen lichaam, seksuele frustraties en andere stoornissen maken de nachtmerrie compleet.

Halal police d'État ●

FR, 2011, dir.: Rachid Dhibou, act.: Eric Judor, Ramzy Bedia, 100 min. Kinepolis

Franse politiekomedie rond het zelfverklaarde komische duo Eric & Ramzy.

How Do You Know ●

US, 2010, dir.: James L. Brooks, act.: Reese Witherspoon, Jack Nicholson, Paul Rudd, Owen Wilson, 115 min. Kinepolis

Een gladde romantische komedie over een driehoeksverhouding. Niet de film waar James L. Brooks (As good as It gets) voor zal worden herinnerd.

Paul ●●

US, UK, ES, FR, 2011, dir.: Greg Mottola, act.: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, 100 min, Kinepolis, UGC De Brouckère

Twee door sciencefiction bezeten nerds lopen per ongeluk de alien Paul tegen het lijf. Een wild avontuur volgt. Niet zo grappig als eerdere komedies met Pegg en Frost (Hot fuzz, Shaun of the dead).

Rango ●●●

US, 2010, dir.: Gore Verbinski, 107 min. Kinepolis, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies

De regisseur van Pirates of the Caribbean verrast met een originele, prettig gestoorde animatiefilm over een huisdierhagedis met een rijke verbeelding die de bewoners van een door waterschaarste geplaagd westerndorp voorhoudt een revolverheld te zijn.

The Hole (3D) ●●

US, 2009, dir.: Joe Dante, act.: Chris Massoglia, Haley Bennett, Nathan Gamble, 95 min. Kinepolis

Familie-entertainment laten rijmen op horror, het is weinigen gegeven. Joe Dante (Gremlins) is een van die weinigen. Hij zoekt het niet te ver: twee broers ontdekken in hun kelder een bodemloos gat. Wat later begint het te spoken.

Unknown ●●

DE, UK, US, 2011, dir.: Jaume Collet-Serra, act.: Liam Neeson, Diane Kruger, Aidan Quinn, 110 min. Kinepolis, UGC De Brouckère

Liam Neeson ontwaakt uit een coma en merkt dat iemand zijn identiteit stal. Aardige thriller als je niet te kritisch bent.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • (Dé)livrés à domicile: le bonheur devant la porte
  • Hoe corona cultureel en culinair overleven?
  • Galerie Grafik verspreidt liefde in tijden van corona
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement