Disneyreeks 'Ms. Marvel' van El Arbi en Fallah in première in Brussel

© Belgaimage
| 30 mei 2022: premiere van 'Ms Marvel' van het Belgische regsseursduo Adil El Arbi and Bilall Fallah in Brussel.

In Docks Dome in Brussel is maandagavond de nieuwe Disney-serie Ms. Marvel getoond, een reeks over een islamitische superheldin. Regisseurs ervan zijn Adil El Arbi en Bilall Fallah. Na een eerste screening in Londen ging het nu om de première voor de Europese Unie, een vertoning voor pers en genodigden. Eén van de gasten was prinses Delphine. Zij kwam kijken met haar man en zoon.

Een paar dagen geleden waren El Arbi en Fallah nog in Cannes om 'Rebel' op de wereld los te laten, een kleinere Belgische film over Syriëstrijders.

Ms. Marvel is iets totaal anders. Het is een Hollywood-reeks van zes afleveringen. El Arbi en Fallah regisseerden de eerste en de laatste aflevering, ze deden mee de casting en ze zijn ook de executive producers van de hele reeks.

"Dus we hebben alle afleveringen opgevolgd, zodat alles in onze stijl is", vertelt Bilall Fallah tijdens interviews met de pers op de paarse loper. "Marvel Studios bepaalt de regels, maar ze hebben ons wel laten doen, zolang we niet overdreven", verduidelijkt Adil El Arbi. "De eerste aflevering die we gemaakt hebben, heeft de visuele stijl van de verdere reeks bepaald."

Superheldin

Hoofdpersonage is Kamala Khan of Ms. Marvel, een tiener en de allereerste islamitische superheldin uit het Marvel-universum. "We zijn enorm trots dat we dit hebben kunnen maken", zegt Bilall Fallah stralend. "De eerste moslima superheldin in de Marvel Cinematic Universe kunnen creëren, is een ongelooflijk grote eer en een droom die werkelijkheid wordt."

Het Belgisch regisseursduo hoopt dat Ms. Marvel een rolmodel kan worden voor heel veel moslimmeisjes en -vrouwen, maar niet alleen voor hen. El Arbi: "Het is een heel universeel verhaal waar de hele wereld zich kan in vinden, waar iedereen empathie voor kan hebben."

Vanaf 8 juni is Ms. Marvel op streamingplatform Disney+ te zien.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?