Film: Black

Onze score

Black is eerder de shit van de week dan de shit van de eeuw. Maar dat is toch ook al niet slecht? Vergeleken met lowbudgetdebuut Image zetten hemelbestormers Adil El Arbi en Bilall Fallah een grote stap voorwaarts.

Hun van jeugdauteur Dirk Bracke overgenomen verhaal laat zich samenvatten als Romeo en Julia in 21e-eeuws Brussel in plaats van zestiende-eeuws Verona, en de groezelige stadsbendes Black Bronx en 1080 in plaats van de aristocratische families Capulet en Montague.

De personages missen helaas diepgang, nevenpersonages leunen zelfs tegen de karikatuur aan. Voor een buitengewone film is een sterker scenario nodig. Die werkpunten vallen niet meteen op, omdat Black verbazend goed vooruitgaat. Geestdriftig trachten El Arbi en Fallah constant te scoren. Soms met een grapje, meermaals met on-Belgisch pittige actie.

Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi spelen de hoofdrollen met hart en ziel en de energie van aanstormend talent. Ook de glamoureuze, opwindende fotografie van duister Brussel draagt bij tot het hitpotentieel. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The show must go on, but not this week
  • Le coronavirus paralyse Bruxelles
  • Cultuurhuizen sluiten tijdelijk de deuren
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement