Film Fest Gent kleurt Brussels

Niels Ruëll
10/10/2023
Updated: 10/10/2023 11.09u

Vanavond gaat Film Fest Gent van start. Het belangrijkste filmevent van ons land rekent op Brusselaars om de vijftigste editie te doen slagen.

Fien Troch opent met Holly, het mysterieus verhaal van een vijftienjarige die een paranormale gave lijkt te hebben. Holly maakte eerder op het Filmfestival van Venetië het mooie weer en zag er hoofdrolspeelster Cathalina Geeraerts bekroond met de Bisato d'Oro Award, de prijs voor de beste acteerprestatie.

In attesa di una temptesta solare, de nieuwe film van RITCS-alumni en Brusselaar Evi Cats, dingt mee in de competitie voor Belgische kortfilms gemaakt door studenten. De film speelt zich ook af in Brussel, waar een vrouw verloren ronddwaalt op zoek naar een bekende gezichten, maar op haar tocht getuige is van een zonnestorm.

Bas Devos volgt de stadsnocturne Ghost Tropic op met Here, een poëtisch en zachtaardig kleinood over de ontmoeting tussen een Roemeense bouwvakker en een Belgisch-Chinese onderzoekster die mossen bestudeert.

De hoofdrollen in Augure van Baloji – de Belgische inzending voor de Oscars - zijn dan weer voor Brusselaars Marc Zinga en Lucie Debay. En in de internationale kortfilmcompetitie valt The Actricity Machines op, een sciencefiction horrorfilm met de hoofdstad als monster.

Film Fest Gent, 10 > 21.10, filmfestival.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie