1489 Galloping Mind4

Choreograaf Wim Vandekeybus maakte al verschillende kortfilms, dansfilms en videoclips en presenteert nu zijn eerste langspeelfilm. Galloping mind is meteen goed voor een rit van 120 minuten die regelmatig in galop gaat, maar af en toe helaas ook in draf.

Dat een tweeling bij de geboorte uit elkaar gehaald wordt om daarna in compleet verschillende milieus op te groeien, is niet origineel en vormt niet het meest beklijvende aspect van een plot die elders wél verrast.

De beperkte betrokkenheid die je voelt bij de lotgevallen van de twee jonge personages op de affiche van de film levert de meeste strafpunten op. De driehoeksverhouding tussen de ouders boeit al veel meer, en het is vooral de confrontatie tussen (de wereld van) de volwassenen en (die van) de kinderen die zindert.

Ook dankzij de sublieme fotografie (vooral in de scènes met paarden), de soundtrack van Marc Ribot en Mauro Pawlowski, de sterke, authentieke cast, de glansrol van Jerry Killick, de mythische allure en het soms meedogenloze vitalisme waar bijna alle shots van doordrongen zijn, blik je achteraf terug op een geslaagde race.

zalen: Kinepolis, UGC De Brouckère

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni