Koningin Elisabethwedstrijd decor van nieuwste film Dominique Deruddere

© JoVoets/SavageFilm

Regisseur Dominique Deruddere werkt aan een nieuwe film die zich afspeelt tegen het decor van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ook Brusselaars Ina Geerts en Willy Thomas spelen een rol.

De film, die The Chapel gaat heten, werd jaren geleden al aangekondigd. Nu zijn de opnames dus daadwerkelijk begonnen. The Chapel speelt zich af in het jaar 1989, wanneer een pianiste de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd bereikt. Ze hokt met de andere finalisten samen in de befaamde Muziekkapel in Waterloo, maar daar worden de stress en de isolatie haar stilletjes aan te veel.

"Het wordt een psychologische thriller, een beetje in de stijl van Black Swan (een Amerikaanse psychologische thriller uit 2010, geregisseerd door Darren Aronofsky, red.), maar met een heel ander verhaal", zei Deruddere eerder aan BRUZZ over de film.

“De internationale en competitieve arena van de Elisabethwedstrijd spreekt tot de verbeelding", zegt Deruddere nu in een persbericht. “Hoe iemands ambitie niet alleen gedreven wordt door trauma’s uit het verleden, maar hoe dat verleden ook beperkend kan zijn om vooruit te geraken. Dat is een fascinerende tweestrijd. Maar het is vooral heerlijk om opnieuw in België te draaien met een kleine maar geweldig getalenteerde ploeg.”

In die ploeg, naast Taeke Nicolai, Kevin Janssens en Ruth Bequart, ook de Brusselaars Ina Geerts en Willy Thomas. Als alles volgens plan verloopt, zal de film in het najaar van 2022 in de Belgische en Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?