| De Brusselaar Sameh Alaa is genomineerd voor de officiële selectie van de kortfilms voor Cannes met zijn film "I am Afraid to Forget Your Face".

Kortfilm Brusselaar genomineerd voor Palme d'or op Festival van Cannes

ADD
© BRUZZ
21/06/2020
Updated: 21/06/2020 14.08u

De Brusselaar Sameh Alaa maakt met zijn kortfilm I am Afraid to Forget Your Face kans op de prestigieuze Gouden Palm die uitgereikt wordt tijdens het filmfestival van Cannes. Het beroemde Franse kortfilmcompetitie is vanwege het coronavirus uitgesteld tot na de zomer.

Het nieuws raakte vrijdag bekend. Alaa, een Egyptische filmmaker die al vier jaar in Brussel woont, is met zijn film I am Afraid to Forget Your Face genomineerd voor de Gouden Palm in de kortfilmsectie van het prestigieuze filmfestival van Cannes.

"Ik kan nog niet veel verklappen over de inhoud, maar de film vertelt het verhaal van een 16-jarige jongen die zijn ouders en zijn thuisland verlaat om zijn geliefde op te zoeken," zegt Alaa in een telefoongesprek aan BRUZZ.

'Erg trots'

Alaa was al sinds april op de hoogte van zijn nominatie voor het coming of age-drama, maar moest het tot zaterdag geheimhouden. "Dat was erg moeilijk, vooral ook omdat niemand wist of het festival wel zou doorgaan, door de situatie met het coronavirus," zegt hij. "De beslissing viel gisteren. Ik ben erg trots dat mijn kortfilm het zo ver schopt."

Het filmfestival van Cannes is geannuleerd vanwege het coronavirus, maar de kortfilmcompetitie zal wel plaatsvinden na de zomer. Een exacte datum is nog niet gekend, maar het zal "wellicht in september of oktober plaatsvinden," aldus de filmmaker.

Over Brussel heeft de jonge filmmaker niets dan lovende woorden. "Ik houd enorm veel van Brussel. De diversiteit hier is een eindeloze inspiratiebron, en maakt dat ik me erg op m'n gemak voel in de stad."

Meer informatie over de film is via deze link beschikbaar.

Correctie: in een eerdere versie was sprake van een nominatie voor de 'Prijs van de Jury' voor beste kortfilm. Die heet echter net als bij de langspeelfilms Gouden Palm.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , Kortfilmfestival , filmfestival Cannes , palme d'or

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni