The Lincoln Lawyer

Bizar. De boeken van misdaadauteur Michael Connelly gaan als zoete broodjes over de toonbank en toch is dit nog maar de tweede keer dat werk van hem verfilmd wordt.

De primeur was voor Clint Eastwood met Blood work. In The Lincoln lawyer voert de schrijver niet zijn populaire detective Harry Bosch op, maar diens halfbroer Mickey Haller. Dat is een eigenwijze gladjanus die bureau houdt in zijn Lincoln, een typische Amerikaanse slee.

Het personage is spek voor de bek van de afgelikte stoere bink Matthew McConaughey. Haller verdient zijn brood met het schaamteloos vrijpleiten van Jan en alleman. Dat de geslepen, speelse advocaat daardoor vroeg of laat in gewetensnood komt, staat in de sterren geschreven. Hij rijdt zichzelf bijna vast door de zaak aan te nemen van een rijke L.A.-playboy (een erg goeie Ryan Phillippe) die beschuldigd wordt van de verkrachting van en moord op een prostituee. Want zijn grote mond ten spijt is de Lincoln-advocaat wel iemand met het hart én de ballen op de juiste plaats.

Mensen met een allergie aan de routine van 'I object', 'Sustained' en 'Overruled' in Amerikaanse rechtbankdrama's blijven beter thuis. De liefhebbers van een stevige plot met spectaculaire kronkelingen mogen gaan aanschuiven. Naar onze persoonlijke smaak had het einde iets sneller mogen komen. The Lincoln lawyer is geen hoogvlieger, maar vervelen doet hij niet.

zalen: Kinepolis, Le Dtockel, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement