Netflix' apocalyptische nachtvlucht vanuit Brussel vrijdag online

© Netflix

"Into the Night", de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, zal vanaf 1 mei op het streamingplatform te zien zijn. In zes afleveringen laten regissers Inti Calfat en Dirk Verheye de kijker nadenken over hoe een kosmische ramp de idee van menselijkheid aantast. De serie begint in Brussel.

"Into the Night", geschreven en gecreëerd door uitvoerend producent Jason George, is geïnspireerd op de roman "The Old Axolotl" van de Poolse fantasieschrijverJacek Dukaj. De productie was in handen van het Schaarbeekse huis Entre Chiens et Loup. Een internationale ploeg van scenaristen, producers, regisseurs en acteurs werkte eraan mee.

Voor België spelen onder meer Pauline Etienne, Astrid Whettnall en Laurent Capelluto mee, naast Fransen, Italianen, Russen en Turken. De serie werd voornamelijk gedraaid in Bulgarije en Macedonië, maar begint met een nachtvlucht vanuit Brussel.

De serie zal meteen in de 190 landen waar Netflix beschikbaar is, te zien zijn. Of er een vervolg komt, hangt af van de internationale reacties, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?