| Adil El Arbi en Bilall Fallah in Cannes (archiefbeeld).

Ongeloof bij Adil El Arbi en Bilall Fallah nu hun 'Batgirl' wordt uitgesteld

© Belga
04/08/2022

De nieuwe superheldenfilm 'Batgirl' van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zal dan toch niet in de bioscopen of op streamingdiensten te zien zijn, zo melden verschillende Amerikaanse entertainmentmedia, waaronder The Wrap en Deadline. Producent Warner Bros. besluit nu om de film, die net bijna klaar was voor het grote publiek, in de diepvries te steken.

'Batgirl' was deel van een reeks films die speciaal voor het streamingplatform HBO Max werden gemaakt. Uiteindelijk besloot Warner Bros. om de film dan toch ook op het grote doek te vertonen. Maar onlangs besliste de filmproducent om enkel nog écht hele grote titels in de cinema in première te laten gaan. 'Batgirl' zou de selectie niet hebben gehaald. Toch blijft het onduidelijk waarom de prent dan niet op HBO Max te zien is.

Verschillende grote namen, zoals Michael Keaton en Leslie Grace, speelden mee in de film, gebaseerd op het DC Comics-personage Barbara Gordon. Het prijskaartje van de film? Ongeveer 90 miljoen dollar. Hierdoor behoorde 'Batgirl' bij de duurdere producties van de studio.

Triest en geschokt

El Arbi en Fallah zeggen "triest en geschokt" te zijn door het nieuws. "We kunnen het nog steeds niet geloven," klinkt het nog. "Als regisseurs is het cruciaal dat ons werk getoond kan worden aan het publiek. En hoewel de film nog lang niet klaar was, willen we dat fans wereldwijd de kans zouden krijgen om de film te zien en te omarmen. Hopelijk kan dat ooit, insha'Allah."

De twee regisseurs bedanken de cast en crew, die "fantastisch werk" geleverd hebben. "We zijn eeuwig dankbaar om deel te kunnen uitmaken van dat team."

El Arbi en Fallah zeggen dat ze als kleine kinderen al grote fan waren van Batman. "Het was in elk geval een voorrecht om deel uit te maken van de DCEU (DC Extended Universe, red.), ook al was het maar voor een korte tijd," besluiten ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film , Adil El Arbi , Bilall Fallah

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni