Pareltjes die je nooit zag: vijf filmtips van Video Express

Juan Esteban Borbolla, eigenaar van Video Express die al 20 jaar bestaat, geeft vijf filmtips om de paasvakantie door te komen. "Films waar je echt even voor moet gaan zitten."

  • Les Méduses, Etgar Keret & Shira Geffen

Meduse

"Dit Israëlisch drama is een heel korte film, vol poëzie. Eén van de regisseurs is de dochter van een bekende Israëlische dichter. Haar broer is een schilder. Die invloeden voel je in de film."

  • Salam Cinema, Mohsen Makhmalbaf

Salam Cinema

"Dit Iraans drama is op een documentaire-achtige manier gefilmd. In deze film kun je met je eigen ogen zien hoeveel liefde Iran koestert voor de cinema. De hele plot draait rond een casting voor een film. Een ode aan de cinema."

  • Shéhérazade, Jean-Bernard Marlin

Shehe

“Sommige kijkers vertelden me dat ze dit Frans drama soms wat hard vonden. Ik vind van niet, de hoofdpersonage heeft het moeilijk, maar het is zo gefilmd dat je als kijker niet het gevoel hebt dat je aan voyeurisme doet. De regisseur speelt met kleuren en vindt de perfecte balans tussen wat je wel en niet mag zien. Beide hoofdrolspelers zijn eigenlijk geen acteurs, het is hun eerste film.”

  • Blancanieves, Pablo Berger

Blancanieves

"Deze Spaanse versie van Sneeuwwitje is een chef-d’oeuvre dat onder de radar is gepasseerd. De stomme zwart/wit remake van de Grimm-klassieker moet je gezien hebben. De dansscène is een lust voor het oog."

  • Hadewijch, Bruno Dumont

Hadewijch

"Voor mij zijn er maar twee écht grote Franse regisseurs: Bruno Dumont en Alain Cavalier. De hoofdrolspeelster zet in dit Frans drama een ongeziene prestatie neer, alleen daar al voor zou je deze film moeten zien."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?