review

A rainy Day in New York: weeral Woody

A Rainy Day in New York: verstrooiing met een jazzy soundtrack
Onze score

Amerika moet op dit moment niet van Woody Allen weten. De scenarist en regisseur van een vijftigtal films waaronder klassiekers als Annie Hall, Hannah and her sisters en Midnight in Paris is door pleegdochter Dylan Farrow beschuldigd van misbruik.

De hoofdrolspeler uit A rainy day in New York, rijzende ster Timothée Chalamet, schonk zijn loon weg aan Time’s Up en het Rape, Abuse & Incest National Network. In tegenstelling tot Amerika deinzen de Europese bioscopen er niet voor terug om Allens nieuwe film te vertonen. Het is een romantische komedie in de mooiste decors die New York te bieden heeft.

Het amoureuze weekendje Manhattan van een jong koppel studenten loopt helemaal in het honderd. Zij (Elle Fanning) wordt verleid door een veel oudere regisseur en een bekende acteur, hij (een wat saaie Chalamet) komt op een filmset de zus van een ex (Selena Gomez) tegen.

Na een trage start krijgt de fraai gefotografeerde film vaart. Woody Allen brengt exact wat zijn trouwe fans wereldwijd verwachten: humoristische verstrooiing met een jazzy soundtrack.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?