review

A rainy Day in New York: weeral Woody

A Rainy Day in New York: verstrooiing met een jazzy soundtrack
Onze score

Amerika moet op dit moment niet van Woody Allen weten. De scenarist en regisseur van een vijftigtal films waaronder klassiekers als Annie Hall, Hannah and her sisters en Midnight in Paris is door pleegdochter Dylan Farrow beschuldigd van misbruik.

De hoofdrolspeler uit A rainy day in New York, rijzende ster Timothée Chalamet, schonk zijn loon weg aan Time’s Up en het Rape, Abuse & Incest National Network. In tegenstelling tot Amerika deinzen de Europese bioscopen er niet voor terug om Allens nieuwe film te vertonen. Het is een romantische komedie in de mooiste decors die New York te bieden heeft.

Het amoureuze weekendje Manhattan van een jong koppel studenten loopt helemaal in het honderd. Zij (Elle Fanning) wordt verleid door een veel oudere regisseur en een bekende acteur, hij (een wat saaie Chalamet) komt op een filmset de zus van een ex (Selena Gomez) tegen.

Na een trage start krijgt de fraai gefotografeerde film vaart. Woody Allen brengt exact wat zijn trouwe fans wereldwijd verwachten: humoristische verstrooiing met een jazzy soundtrack.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?