Rango

We hadden het niet verwacht van een regisseur die zich de voorbije jaren bijna uitsluitend bezighield met het uitmelken van één briljant idee dat niet eens van hem kwam maar van Johnny Depp: die maakte van kapitein Jack Sparrow zo’n fantastisch personage. Maar eerlijk is eerlijk: met Rango weet Gore “Pirates of the Caribbean” Verbinski te verrassen.

De animatiefilm is prettig gestoord en lijkt niet op andere films, wat niet gezegd kan worden van de talloze sequels en flauwe kopieën van succesnummers die de Amerikaanse animatie-industrie maar blijft ophoesten. Rango knipoogt liever naar Fear and loathing in Las Vegas of de spaghettiwesterns van Sergio Leone.

Een huisdier-hagedis met een rijke verbeelding en gevoel voor theater belandt per ongeluk in de beruchte Mojavewoestijn. De bewoners van een grensstadje zien in hem de revolverheld die hen door de moeilijke tijden loodsen kan. Waterschaarste drijft hen tot wanhoop. Onze hagedis speelt al te graag de held maar komt in de problemen wanneer van hem ook echte heldendaden verwacht worden. Gretig leent Verbinski van de western de archetypische landschappen, personages en conflicten met als voornaamste doel zijn publiek een aangename tijd te bezorgen.

Rango mikt op groot en klein. Groot kan maar beter kiezen voor de originele versie met Johnny Depp.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement