Hoe zou je zelf zijn? Het team achter Ice age zocht voor zijn nieuwste film een warmer oord op: Rio de Janeiro. We horen samba, vliegen boven bomvolle stranden, bezoeken het reusachtige Christusbeeld.

Een wees kent de favela op zijn duimpje en de stedelingen kijken verslaafd naar voetbal of steken pluimen in hun achterwerk om deel te nemen aan carnaval. Clichés genoeg dus. Gelukkig spelen onze gevederde vrienden de hoofdrol. Een in kil Minnesota opgegroeide, zeldzame ara wordt naar Rio gevlogen 'om de soort voort te zetten'. Blu en Jewel kunnen na een ontvoering ontsnappen. Maar uit handen blijven van de vogelsmokkelaars en hun gemene kaketoe is niet gemakkelijk. Vooral niet omdat Blu nooit heeft leren vliegen en alles van huiskamers en warme choco kent, maar niets van de jungle.

Streetwise locals geven het huisdier enthousiast een spoedcursus overlevingstechnieken én joie de vivre. Het verhaal kan ermee door. Men laat het preken achterwege en trekt de kaart van avontuur en spektakel. De grootste troef is de computeranimatie. Men profiteert voluit van de mogelijkheden die de locatie biedt en van de kleurenpracht van de verschillende vogels. Ook de feestelijke, levenslustige ambiance maakt van Rio een geschikte familiefilm om deze vakantie een dag van regen mee op te vangen.Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni